1 liter water, liefst gezuiverd
200 gram rauwe amandelen, zonder vlies (met vlies vond ik het te bitter)
Optioneel:
2 tl zoet naar keuze. Kies voor rauwe honing, ahorn of stevia om de voedingswaarde te garanderen
1 vanilleboon, zaadjes verwijderd en toegevoegd aan de melk.
Cacao of carobe poeder (chocolademelk?)
Specerijen (kaneel, kardemom, gember... leef je uit!
200 gram rauwe amandelen, zonder vlies (met vlies vond ik het te bitter)
Optioneel:
2 tl zoet naar keuze. Kies voor rauwe honing, ahorn of stevia om de voedingswaarde te garanderen
1 vanilleboon, zaadjes verwijderd en toegevoegd aan de melk.
Cacao of carobe poeder (chocolademelk?)
Specerijen (kaneel, kardemom, gember... leef je uit!
Doe alle ingredienten in een blender of keukenmachine met messen.
Laat even draaien tot de noten goed gemalen zijn, ongeveer 1 - 2 minuten
Schenk alles in een zeef met een kaasdoek of dunne katoen.
Kom eronder
zetten uiteraard.
Knijp voorzichtig in de doek om alle vocht eruit te persen.
Bewaar de melk in de koelkast. Het blijft ongeveer 3 dagen goed.
Vervang de
amandelpasta voor de pulp.
En wat denk je van zelfgemaakte amandelpasta? Voeg
een beetje notenolie toe en bewaar in een glazen pot met deksel.
Of misschien
gebruik je het als heerlijke gezichtsscrub?
Wat zou jij er mee doen?
Kijk hier voor een een filmpje hoe de amandelmelk te maken...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten